Vær med til at finde vinderen af Landdistriktsprisen 2022

05-08-2022

Indstil ildsjæle, foreninger, virksomheder eller kommuner, som gør noget helt ekstraordinært for den lokale udvikling i landdistrikterne.

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen skal udpege vinderen af Landdistriktsprisen 2022 på årets Landdistriktskonference d. 31. oktober. Du kan nu være med til at indstille de kandidater, der lokalt lægger store kræfter i at skabe en positiv udvikling i landdistrikterne og attraktive lokalsamfund.

Og måske bliver det netop din kandidat, der løber med første-, anden- eller tredjepræmien, når indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen udpeger vinderen mandag den 31. oktober på Landdistriktskonferencen.

”Overalt i Danmark har vi ildsjæle og fællesskaber, der arbejder for at bevare og udvikle deres lokalsamfund. Det er mennesker, der tager ansvar og knokler for at præge udviklingen i deres lokalområde. Det er Danmark, når det er bedst. Det er dem, jeg glæder mig mest til at hylde, når jeg for første gang skal uddele Landdistriktsprisen”, siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen.

Nominér en kandidat

Alle har mulighed for at indstille enkeltpersoner, foreninger, virksomheder eller en kommune, der har bidraget særligt til at løfte et lokalsamfund.

Så er det fx din nabo, brugsuddeler, gymnastikforening, arbejdsgiver eller plankontoret på kommunen, der fortjener et klap på skulderen for sin indsats?

Send dit bud på en kandidat til simfre@bpst.dk. Din indstilling skal ud over dine kontaktoplysninger indeholde en begrundelse for indstillingen. Fristen for nomineringer er den 3. oktober kl. 12.00.

Præmien er i år 15.000 kr. til vinderen af Landdistriktsprisen, 10.000 kr. til andenpladsen og 5.000 kr. til tredjepladsen.

Kriterier for valg af vinder

Vinderen af Landdistriktsprisen vil blive vurderet på baggrund af følgende kriterier:

  • Har medvirket til at styrke sammenhængskraften og den grønne omstilling i lokalsamfundet.
  • Har medvirket til øge velfærden, udvikle servicetilbud og fastholde aktiviteter i lokalsamfundet.
  • Kan være til inspiration for andre lokalsamfund rundt om i landet.

Husk du ikke kan indstille dig selv, den forening, hvor du sidder i bestyrelsen, eller din virksomhed.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål til Landdistriktsprisen, kontakt da Bolig- og Planstyrelsen på (tlf. 21767823) eller simfre@bpst.dk

Pressehenvendelser rettes til presserådgiver i Indenrigs- og Boligministeriet Cecilie Rex Selmer, +45 72 28 24 17, crs@im.dk