Kender du vinderen af Landdistriktsprisen 2021?

23-08-2021

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek udpeger vinderen af Landdistriktsprisen 2021 på årets Landdistriktskonference. Nu kan du være med til at indstille de kandidater, der lokalt lægger store kræfter i at skabe en positiv udvikling i landdistrikterne og attraktive lokalsamfund.

Du kan nu indstille ildsjæle, foreninger, virksomheder eller kommuner, som du mener gør noget helt ekstraordinært for den lokale udvikling i landdistrikterne.

Og måske bliver det netop din kandidat, der løber med første-, anden- eller tredjepræmien, når indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek udpeger vinderen mandag den 11. oktober på Landdistriktskonferencen.

”Flere års centralisering har været hård mod landdistrikterne og skabt en række udfordringer. Derfor bør vi alle være glade for de ildsjæle og fællesskaber, der vedholdende arbejder for at bevare og udvikle deres lokalsamfund. Det er dem, som tager ansvar, og som insisterer på at præge udviklingen dér, hvor de bor. Og det er dem, jeg glæder mig til at hylde med dette års landdistriktspris,” siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.

Nominer en kandidat
Alle har mulighed for at indstille andre enkeltpersoner, foreninger, virksomheder eller en kommune, der har bidraget særligt til at løfte lokalsamfundet.

Så er det fx din nabo, brugsuddeler, gymnastikforening, arbejdsgiver eller plankontoret på kommunen, der fortjener et klap på skulderen for sin indsats?

Send dit bud på en kandidat til simfre@erst.dk. Din indstilling skal ud over dine kontaktoplysninger indeholde en begrundelse for indstillingen. Fristen for nomineringer er den 10. september 2021 kl. 12.00.

Kriterier for valg af vinder
Vinderen af Landdistriktsprisen vil blive vurderet på baggrund af følgende kriterier:

  • Medvirker til at understøtte stærkere lokalsamfund.
  • Medvirker til at øge velfærden, udvikle servicetilbud og styrke aktiviteter i lokalsamfundet.
  • Kan være til inspiration for andre lokalsamfund rundt om i landet.

I 2020 gik Landdistriktsprisen til virksomhedsejeren af Café Sommersild på Skarø.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål til Landdistriktsprisen kontakt Bolig- og Planstyrelsen på simfre@erst.dk.

Pressehenvendelser rettes til presserådgiver i Indenrigs- og Boligministeriet, Michael Højgaard Bang: 72282416, mihb@im.dk