Fem finalister er med i opløbet til Landdistriktsprisen 2021

04-10-2021

Vinderen bliver kåret på Landdistriktskonferencen i Middelfart den 11. oktober.

Rundt omkring i landet spirer mange initiativer, som spiller en stor rolle i udviklingen af de danske landdistrikter. Netop de mennesker, foreninger og organisationer, der løfter et stort arbejde lokalt, får nu en særlig hyldest.

Fem finalister til Landdistriktsprisen 2021 er netop blevet udpeget, og mandag den 11. oktober på årets Landdistriktskonference bliver vinderen kåret.

Det er Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen der, ud fra 25 indsendte indstillinger, har udvalgt finalefeltet. Udvalget har lagt vægt på følgende:

  • Medvirker til at understøtte stærkere lokalsamfund.
  • Medvirker til at øge velfærden, udvikle servicetilbud og styrke aktiviteter i lokalsamfundet.
  • Kan være til inspiration for andre lokalsamfund rundt om i landet.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek:

”Dommerpanelet har fortalt mig, at der er modtaget gode og spændende nomineringer til årets Landdistriktspris. Det vidner om, at der er mange, der hver dag knokler for at bevare og udvikle deres lokalsamfund. Derfor ser jeg med både glæde og spænding frem til at afsløre og hædre vinderen på Landdistriktskonferencen 2021.”

De fem finalister er:

  • Foreningen Jordforbindelsen
  • BIS’koppen i Bisserup
  • Saltoftehus ved Birgitte Boserup
  • Købmandsparret Anne og Kent Gregersen fra Haastrup
  • Fjerritslev College
     

Formand for dommerpanelet Finn Jorsal:

”Indstillingsfeltet har været rigtig stærkt i år, og mange af kandidaterne kunne være blandt finalisterne. I år afspejler indstillingsfeltet, at det ikke kun er foreninger og ildsjæle, som står for udviklingen af landdistrikterne. Det er i stedet en fælles opgave, som kræver, at alle aktører arbejder for at udvikle landdistrikterne. Derfor glæder det udvalget, at dette afspejler sig i indstillingsfeltet med både nomineringer af ildsjæle, foreninger, virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Dommerpanelet har derfor haft en vanskelig, men spændende opgave med at finde den rigtige vinder af årets Landdistriktspris”.

Konferencen finder sted mandag den 11. oktober 2021 på Milling Hotel Park i Middelfart og vil ud over kåringen byde på et væld af indslag og debatter om udviklingen i landdistrikterne.

Læs mere om konferencen her.

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Michael Højgaard Bang på telefon +45 72 28 24 16 eller mail: mihb@im.dk