Vælgererklæringsportalen nomineret til Danish Design Award

22-04-2022

Den digitale selvbetjeningsløsning til afgivelse af vælgererklæringer, vælgererklæring.dk, er nomineret til en Danish Design Award i kategorien ”Outstanding Service”. Vinderen offentliggøres den 9. juni 2022.

Danmark er kendt for godt design – tidligere især af fysiske genstande, men i dag i høj grad også teknologi. Og Indenrigs- og Boligministeriets digitale selvbetjeningsløsning til afgivelse af vælgererklæringer – vælgererklæring.dk – er nu blevet nomineret til en Danish Design Award i kategorien ”Outstanding Service”.

På hjemmesiden vælgererklæring.dk kan man som vælger få overblik over de partier, der gerne vil på stemmesedlen til folketingsvalg eller Europa-Parlamentsvalg. Vælgeren kan derefter logge ind med NemID/MitID og igangsætte en vælgererklæring for partiet. Efter en uges eftertænksomhedsperiode kan man bekræfte sin vælgererklæring. Denne procedure har Folketinget besluttet. Hjemmesiden skal derfor understøtte vælgerens afgivelse af en vælgererklæring i flere adskilte processkridt.

Hjemmesiden er udviklet i et tæt samarbejde mellem ministeriet og it-leverandøren Charlie Tango. Siden hjemmesiden blev sat i drift den 3. september 2020, har to partier indsamlet de 20.182 vælgererklæringer, der kræves for at komme på stemmesedlen til næste folketingsvalg.

Se mere på www.vaelgererklaering.dk.

På hjemmesiden vælgererklæring.dk kan man som vælger få overblik over de partier, der gerne vil på stemmesedlen til folketingsvalg eller Europa-Parlamentsvalg.

Yderligere oplysninger

Specialkonsulent Søren Stauning, sst@im.dk, tlf. 72 28 25 23

Presserådgiver Michael Højgaard Bang, mihb@im.dk, tlf. 72 28 24 16