Ministeren: Eva Kjer Hansens mudderkast rammer hende selv

04-08-2022

Indlæg i Avisen Danmark af indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen

Venstres Eva Kjer Hansen har skrevet et besynderligt indlæg på disse sider i mandagens avis. Jeg er overrasket og forundret over Eva Kjer Hansens kritik af de screeninger, der nu igangsættes tre forskellige steder i landet - herunder ved Vadehavet - for at undersøge om områderne er egnede til et evt. vindmølletestcenter. Jeg er især forundret, fordi Eva Kjer Hansen og Venstre selv har været med til at sætte screeningen i gang.

Kort før sommerferien indgik regeringen sammen med Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre en aftale om, at der i tre områder skulle foretages en grundig screening for, om de egner sig til et evt. vindmølletestcenter.

Venstre har altså erklæret sig fuldstændig enige i behovet. Så det er lige lovligt barokt, når Venstres egen Eva Kjer Hansen nu fører en aggressiv kampagne mod regeringen og den aftale, vi sammen har indgået.

Som minister finder jeg det problematisk, at et parti, som jeg betragter som et seriøst parti, begynder at så tvivl om politiske aftaler, kort tid efter at vi har indgået dem.

Jeg har ikke tænkt mig at kortslutte den proces og bryde med den aftale, som jeg har indgået med en række partier – blandt andet med Venstre. Vi træffer først en beslutning om et eventuelt nyt testcenter, når screeningen er tilendebragt. Den beslutning bliver Eva Kjer Hansen og hendes parti Venstre også en del af.

Jeg vil kraftigt opfordre til, at Eva Kjer Hansen taler med sin formand Jakob Ellemann-Jensen, så de internt kan afklare, hvad Venstre mener om sagen. Det, synes jeg, hun skylder mig som minister og hele kredsen, der står bag beslutningen.